Druiven houden van klassieke muziek!

Wie had dat gedacht. Druiven geven meer wijn als ze de muziek van Bach, Mozart of Vivaldi horen. Althans, dat beweerd wijnboer Bas Huisman uit Balkbrug (Overijssel) bij EditieNL.

“We hebben van alles geprobeerd om de planten beter te laten groeien”, verteld Huisman. “We hebben snoeimethodes geprobeerd, en de wortels van de planten afgesneden of juist een heel jaar niet gesnoeid” Sinds de wijnboer klassieke muziek aan zijn druivenplanten laat horen is de productie flink omhoog gegaan: Volgens Huisman van 800 liter per jaar naar 3500 liter per jaar.

De cellen van de planten zouden reageren op de muziek. “De muziek produceert trillingen en deze trillingen vangt het blad op”, legt hij uit. “De plant bestaat voor 70 procent uit water, de celstructuur wordt door de trillingen beïnvloed waardoor de plant meer water op kan slaan.”

Het schijnt dat de planten niet goed reageren op Heavy Metal. Het hele bericht lees je op de site van EditieNL.