Deze films zijn al 25 jaar oud!

Voor deze onvergetelijke films gingen we in 1998 massaal naar de bioscoop.

Armageddon

Waar ging ‘ie ook alweer over? De aarde wordt bedreigd door een immense meteoriet. Harry Stamper, de beste olieboorder te wereld, moet de NASA te hulp schieten om onze planeet te redden. Hij gaat, vergezeld van een bonte verzameling collega’s, de ruimte in om op de meteoriet een gat te boren en een nucleaire bom achter te laten. Een loodzware taak vol gevaren, maar Harry en zijn team laten zich niet kennen.

Met een wereldwijde opbrengst van ruim 553 miljoen dollar was Armageddon de meest succesvolle film van 1998. Dat was vast deels te danken aan de sterrencast met namen als Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Ben Affleck, Liv Tyler en Owen Wilson.

Het nummer I Don’t Want To Miss A Thing van Aerosmith werd uitgebracht als de soundtrack. Het werd een wereldhit.

There’s Something About Mary

Gelukkig viel er ook wat te lachen in 1998. De onhandige Ted Stroehmann (gespeeld door Ben Stiller) was als tiener hevig verliefd op Mary Jensen (een rol van Cameron Diaz). Hij vraagt haar mee uit naar het eindbal van hun middelbare school maar moet door een ‘ongelukje’ – zijn scrotum raakt verstrikt in zijn broekrits – verstek laten gaan, waarna de twee elkaar niet meer spreken.

Op latere leeftijd worstelt Ted nog altijd met dat trauma en laat zich door een vriend overhalen een detective in te huren om Mary op te sporen. Detective Pat (Matt Dillon) weet Mary te vinden maar wordt zelf verliefd op haar. Wanneer Ted dit ontdekt ontstaat er een tweestrijd. En er blijken ook nog meer kapers op de kust te zijn.

Saving Private Ryan

Een meesterwerk van Steven Spielberg. Het verhaal speelt zich af in de tweede wereldoorlog.

Kapitein John Miller, gespeeld door Tom Hanks, krijgt vlak na D-Day de opdracht om met zijn manschappen op zoek te gaan naar soldaat James Ryan, gespeeld door Matt Damon. Ryan is de enige van vier broers die nog in leven blijkt te zijn, en een speciale regel zegt dat de laatst overlevende broer in dat geval naar huis mag. Voor kapitein Miller en zijn peloton begint een gevaarlijke, barre tocht door Frankrijk. Onderweg worden ze voortdurend geconfronteerd met de gruwelijkheden van de oorlog.

Ook deze films deden het goed in ’98:

  • Abeltje;
  • Deep Impact;
  • Godzilla;
  • Dr. Dolittle;
  • Mulan;
  • The Big Lebowski;
  • The Mask Of Zorro;
  • You’ve Got Mail