Zo kwam Ed Sheeran aan inspiratie voor zijn nieuwe album

Ed Sheeran is al jaren een goed geoliede hitmachine. De muzikant heeft stapels liedjes geschreven en stond al tientallen keren in de Top 40. Steeds weer weet hij zijn publiek te verrassen. Zijn nieuwe plaat heet Autumn Variations en staat vol met potentiële hits, maar waar haalt Ed de inspiratie voor al die nummers toch vandaan?

Die inspiratie kwam uit een ietwat onverwachte hoek: klassieke muziek! De Enigmavariaties van componist Edward Elgar om precies te zijn, met veertien composities die zijn familie en vrienden verbeelden. Kort geleden maakte Sheeran dankzij zijn broer en vader kennis met dit werk.

“Toen ik vorig jaar een moeilijke tijd doormaakte, hielp het schrijven van nummers me om mijn gevoelens te begrijpen en te accepteren wat er allemaal gebeurde,” schrijft Sheeran in een bericht over Autumn Variations op Instagram, “’Toen ik hoorde over de verschillende situaties van mijn vrienden, schreef ik liedjes – sommige vanuit hun perspectief, sommige van mij – om vast te leggen hoe zij en ik destijds naar de wereld keken. Er waren hoogtepunten van verliefdheid en nieuwe vriendschappen maar ook dieptepunten van liefdesverdriet, depressie, eenzaamheid en verwarring.”

Afbeelding: ANP