De vijf records van Adele

Dat Adele een uitzonderlijke artiest is, dat weten haar fans natuurlijk al lang. Maar ook als je geen liefhebber bent van haar muziek kun je niet om deze cijfers heen. Menig andere artiest is jaloers op deze vijf records van Adele.

1. Nooit won een vrouwelijke artiest zó veel BRITT-awards

Tijdens de uitreiking van de BRIT-awards van 2022 sleepte Adele maar liefst drie beeldjes in de wacht. Bij eerdere uitreikingen kreeg ze er al negen, waarmee het totaal dus op twaalf BRIT-awards komt. Daarmee laat ze andere vrouwelijke artiesten ver achter zich.

2. Meeste streams op Spotify

De single “Easy On Me” brak in 2021 een stream-record op Spotify. Het nummer van haar album “30” werd binnen 24 uur na verschijnen ruim 19 miljoen keer beluisterd op de dienst. Dat record heeft stand gehouden tot maart ’22 toen de single “As It Was” van Harry Styles het nog beter deed.

3. Verkoop record

Niet alleen op Spotify gaat het goed met Adele. De fysieke vorm van de plaat “30” brak verkoopcijfers. Met 5,5 miljoen exemplaren werd het binnen no-time het best verkochte album wereldwijd!

4. Kijk-record op YouTube

Op 22 oktober 2015 verscheen de clip van het nummer “Hello” op YouTube. Een instant-succes want binnen de eerste vier dagen werden de 100 miljoen views al aangetikt. Geen enkele andere video had dit in zo’n korte tijd bereikt. 87 dagen later stond de teller op 1 biljoen views.

5. Meeste Grammy’s

Adele grossierde al in BRIT-awards, maar ook bij de Grammy’s deed ze het goed. Tijdens de show van 2012 viel de Britse zes(!) keer in de prijzen dankzij het album “21”. Tijdens de editie van 2023 kreeg ze er trouwens ééntje. In totaal heeft Adele 16 Grammy’s binnen geharkt, een record voor een Britse zangeres.