Zo houd jij je hoofd koel op warme dagen

Op warme dagen zoek je verfrissing. Omdat nou eenmaal niet iedereen de luxe van airconditioning heeft, zet Lite Radio een paar tips voor je op een rij. Zo houd ook jij je hoofd koel!

Draag luchtige kleding

Strakke kleding zorgt ervoor dat je lichaam zijn warmte niet goed kwijt kan. Draag dus luchtige, loszittende kleding op hete dagen. Het liefst van katoen of linnen.

Doe ramen en deuren dicht

Om de hitte uit je huis te houden is het verstandig om overdag ramen, gordijnen en deuren te sluiten. Zonwering aan de buitenkant van de ramen is ideaal. Laat zo min mogelijk warme lucht naar binnen. Zodra ’s avonds de temperatuur buiten weer wat zakt, gooi je alles open.

Muntblaadjes

Sowieso is het goed om veel water te drinken op warme dagen. Gewoon water, geen alcohol. Als je wat muntblaadjes toevoegt aan het water koel je af! In de blaadjes zit namelijk menthol en dat werkt verfrissend.

Het ijskussen

Slaap jij ook zo slecht tijdens een ‘plaknacht’? Stop je kussen in een afgesloten zak en leg deze in de vriezer. Wanneer je gaat slapen lig jij op een heerlijke, verkwikkende kussen.

Doe-het-zelf airco

Heb je geen airco in huis, maar wel een ventilator en een lege fles? Vul de fles met water, leg deze een tijdje in de vriezer en zet het vervolgens voor de draaiende ventilator. Lucht wordt door de ventilator langs de bevroren fles geblazen en dat helpt je met afkoelen.