Ken je deze tekenfilmhelden nog?

Inspector Gadget

De onhandige detective Inspector Gadget gaat, bijgestaan door zijn nichtje Penny en diens hond Brian, de strijd aan met misdaadorganisatie MAD. De detective maakt daarbij gebruik van vele hulpmiddelen (gadgets) die in zijn lichaam zijn ingebouwd.

In Nederland zijn Penny en Brian bekend als Sophie en Sultan.

Alvin & The Chipmunks

Alvin, Simon en Theodore zijn eekhoornmarmotten (Chipmunks), die samen een muziekgroep vormen en allerlei avonturen beleven.

Het drietal kreeg al in de jaren ’60 hun eerste tekenfilmserie. Tussen 1983 en 1990 verscheen de tweede reeks en in 2015 een derde. Daarnaast verschijnen de beestjes in films en computergames.

Scooby Doo

Er viel ook wat te griezelen vroeger! Nou ja, de griezels bleken uiteindelijk vaak gewoon oplichters te zijn die zich voordeden als spoken of geesten.

Een vriendengroep gaat, samen met de Duitse dog Scooby, op onderzoek uit om mysteries op te lossen. De club heeft een bedrijfje: Mystery Inc. en een busje genaamd de “Mystery Machine”.

Seabert

Tommy, de zeehond Seabert en het eskimomeisje Aura trekken de wereld in om het op te nemen voor dieren. De drie komen regelmatig tegenover stropers, jagers en handelaars in bedreigde diersoorten te staan.